برخی از افراد، توانایی هضم و جذب انواع شیرینیها، حتی میوههای شیرین را هم ندارند و نمیدانند که چطور میتوانند با این مشکل به ظاهر ساده، کنار بیایند.
دکتر حسن رجبعلینیا در این باره گفت: «بهطور کلی، حساسیت سیستم گوارشی به غذاهایی خاص در برخی از افراد مختلف وجود دارد. یعنی بعضیها بهطور ذاتی به غذاهای شیرین، بعضیها به غذاهای چرب و برخی هم به غذاهای ترش، حساسیت دارند».
وی در پاسخ به این سوال که علایم شایع این نوع حساسیتها چیست هم تاکید کرد: «واکنشهای حساسیتی در این افراد میتواند از نفخ کردن تا ترش کردن یا دیگر موارد گوارشی و این چنینی، متفاوت باشد».
این فوق تخصص گوارش و کبد یادآرو شد که این مساله، بیشتر به افزایش تحریکپذیری سیستم گوارشی افراد مربوط میشود. «مثلا تغییراتی که در ترشح اسید معده آنها اتفاق میافتد، یا تغییرات حرکتی در سیستم گوارشی که باعث شل شدن انتهای مری یا معده میشود». رجبعلینیا خاطرنشان کرد که اینگونه حساسیتها میتواند باعث احساس ترش کردن در افرادی شود که خوراکیهای شیرینی میخورند.
وی در نهایت یادآور شد: «یکی از عوامل دیگر در بروز چنین حساسیتهایی، رشد بیش از حد میکروبها در سیستم گوارشی بدن است که با خوردن بعضی از غذاهای خاص تشدید میشود. از این رو، توصیه ما به بیماران مبتلا به حساسیتهای گوارشی این است که ویژگیها و ذائقه سیستم گوارشی خودشان را بشناسند؛ چون حساسیت گوارشی افراد نسبت به غذاها متفاوت است. اگر حس میکنید هر خوراکی یا غذایی برای شما ایجاد مشکل میکند، از خوردن آن پرهیز کنید»./سلامانه